top of page

Egy nagycsaládos édesanya tanúságtétele

Updated: Mar 13

Gyermekkoromban imádkoztam a rózsafüzért, felnőttként ritkán. Amikor a lányom nehéz helyzetbe került, aggódtam érte, nagyon kétségbe voltam esve. Tanácstalan voltam. Felkerestem Dávid atyát, megkérdeztem mit javasol, kihez imádkozzak, milyen imát mondjak a lányomért. A Pompeji Rózsafűzért ajánlotta. Azt mondta, ez egy rendkívüli imaforma. Kicsit megijedtem, mert az volt az első gondolatom, hogy nagyon elfoglalt vagyok és nem lesz időm végigmondani a napi imákat. Dávid atya adott nekem egy nagyon szép rózsafüzért, amit Medugorjéból hozott. Még aznap este elkezdtem a Pompeji rózsafüzért imádkozni.


Sokszor nehéz volt végigmondani a napi három teljes rózsafűzért, így napközben is kerestem időt az imákra. Olyan is előfordult, hogy estére maradt, olyankor fáradt és álmos voltam. Néha féltem, hogy nem sikerül elmondanom az aznapi imát. Előfordult, hogy éjjel sírva mondtam, kimerülten. Végül sikerült végig mondanom.


Amikor a Pompeji rózsafűzért befejeztem a férjem mondta, hogy nagyon jóleső érzés volt mellettem lenni, amíg imádkoztam. Mintha valami védőburok vette volna körül őt. Nagy békét és nyugalmat érzett.


A rózsafűzért, azóta is imádkozom. Lehetőségem nyílt hétköznap délelőttönként rendszeresen a Székesegyházban, a kegykép előtt imádkozni a rózsafűzért. Mindezekért nagyon hálás vagyok.


Felismertem, hogy korábban nagyon keveset imádkoztam a gyermekeimért. Igyekszem időt szánni az értük végzett imákra. Látva hogy a rózsafűzért imádkozom, a gyermekeim is elkezdték önként imádkozni.

Úgy érzem, levetem a régi ruhám és megszövöm az újat a rózsafüzér imádságokkal. Gyakran megtoldom böjtöléssel, szentségimádással, bűnbánattal és felajánlásokkal.


A Pompeji Rózsafüzér imaszándékom egyelőre nem teljesült, viszont a nehéz helyzetekhez való hozzáállásom megváltotozott. Hálát adok a nehézségekért, hogy azokat megélve én magam alakulok és formálódom.


Egyik kezemben a rózsafűzérrel a másik kezemmel Jézus kezét fogva törekszem arra, hogy lábam együtt járjon Ővele azon az úton amin Ő akar engem vezetni és igyekszem meglátni azt amit Ő akar velem láttatni.


Alázattal ismétlem: Jézusom bízom Benned!

415 views

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page